Echipa Only Girls Soccer Fântânele a câștigat „Cupa Domnițelor” la fotbal


Intră acum și în grupul de

Sub deviza „Mens sana in corpore sano” s-a desfășurat în week-end la Suceava cea de-a doua ediție a Campionatului de fotbal feminin „Cupa Domnițelor”..

La această competiție sportivă au participat 12 echipe de fete cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, sub umbrela Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava.

Finala Campionatului a avut loc în sălile de sport ale Școlilor Gimnaziale nr. 9, „Ion Creangă” și nr. 11, „Miron Costin,” din Suceava, în zilele de 28/29 octombrie 2023. Această competiție a fost organizată sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață – Departamentul Activități de tineret (ATOS) și Tabere.

Scopul principal al competiției a fost de a transmite un mesaj puternic tinerilor, evidențiind că un stil de viață activ, lucrul în echipă, consecvența și perseverența sunt calități de bază pentru un viitor tânăr de succes.

Cupa Domnițelor a adunat echipe precum Bucovina Straja, Viitorul Suceava, Only Girls Soccer (Fântânele), Vulturii Botoșana, Steluțele Argintii – Siret, Pecete Comănești, F.C. Izvoarele Sucevei, Visele de Aur (Liteni), Ștefănistele, F.C. Dolhasca și Voinicelul Voitinel.

Fiecare echipă a avut 10 jucătoare, din care 6 au fost titulare (5 jucătoare de câmp și un portar), iar 4 tinere au fost rezerve. Meciurile s-au desfășurat pe parcursul a două reprize de 15 minute fiecare, cu o pauză regulamentară de 5 minute.

Echipa Only Girls Soccer din Fântânele a reușit să câștige Cupa Domnițelor în urma loviturilor de departajare în finala împotriva echipei Bucovina Straja. Pe locul trei s-au clasat Vulturii Botoșana.

Organizatorii competiției au acordat premii pentru cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare, cel mai bun portar, precum și pentru antrenori și arbitri.

Evenimentul a promovat lucrul în echipă, crearea de noi cercuri sociale și îmbunătățirea abilităților de comunicare, subliniind importanța activităților sportive pentru evitarea sedentarismului și a petrecerii îndelungate în fața calculatorului sau a telefonului, în beneficiul dezvoltării fizice, psihice și spirituale.


Intră acum și în grupul de