Reguli noi la pasapoarte!


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care doresc să intre în posesia unui paşaport trebuie să ţină cont de o serie de modificări legislative. Una dintre ele, publicată de altfel şi în Monitorul Oficial al României la data de 22 martie priveşte banalii ochelari.

Potrivit şefului Serviciului Judeţean pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava, comisar şef de poliţie Angela Cleopatra Irimia, ochelarii sunt acceptaţi în fotografii numai dacă lentilele nu sunt colorate, nu se reflectă lumina în ei, nu provoacă umbre şi nu au porţiuni care să ascundă ochii, iar rama ochelarilor nu trebuie să acopere nici o porţiune a ochilor.

În ceea ce priveşte cererea de emitere a paşaportului electronic, aceasta se poate depune la SPCEEPS Suceava, dar titularul poate opta pentru ridicarea acestuia de la oricare serviciu din ţară sau de la o misiune diplomatică din străinătate.

Vestea bună este că nu se mai solicită fotocopii ale documentelor originale. Acestea se scanează şi se restituie titularului, cu excepţia chitanţelor care arată achitarea contravalorii taxelor legale, iar în cazul minorilor, a declaraţiilor prin care părinţii îşi exprimă acordul pentru emiterea paşaportului sau a procurilor speciale.

Totuşi, conform conducerii Serviciului, “nu trebuie uitat faptul că prezenţa persoanei care solicită emiterea unui paşaport este obligatorie la depunerea cererii”.


Intră acum și în grupul de