O ucraineanca si un mos din Siret arestati pentru trafic cu tigari


Intră acum și în grupul de

Depistaţi în trafic cu maşina plină cu ţigări de contrabandă un bărbat în vârstă de 75 ani din Siret şi o ucraineancă de 45 ani au ajuns în arestul POlitiei.
Cei doi au fost opriţi, la un control, de o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, pe str. Cernăuţi, din municipiul resedinta de judet.

Autoturismul era condus de P. Mihai, de 75 ani, din oraşul Siret, acesta fiind însoţit de B. Maria, de 45 ani, cetăţean ucrainean.

La verificarea maşinii, în interior poliţiştii au dat peste un numar de 4.990 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova ce se aflau pe bancheta din spate şi în portbagaj. Cei doi nu aveau documente de provenienţă a ţigărilor, valoarea acestora fiind de 45.000 lei.

Cercetările au fost preluate de lucrătorii Serviciului Investigarea Fraudelor Suceava, autoturismul a fost indisponibilizat, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe moment faţă de P. Mihai nu s-a luat măsura reţinerii datorită stării de sănătate. În schimb, ucraineanca a fost reţinută pentru 24 ore şi introdusă în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, dispunând arestarea preventivă a inculpaţilor P. Mihai şi B. Maria pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Ancheta este continuată de către ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor sub coordonarea procurorului de caz.


Intră acum și în grupul de