Maraton actoricesc la „Festivalul de Teatru pentru Tineret” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Emoţiile, forfota, dar şi costumele ochioase au creat sâmbătă o atmosferă de spectacol, în City Gallery din incinta Shopping City Suceava, acolo unde s-a dat startul în competiţia “Festivalul de Teatru pentru Tineret”.

Ediţia din acest a fost deschisă de Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei “Juventus” şi de Nelu Todireanu, preşedintele Fundaţiei “Ana”, organizatori în cadrul evenimentului.

Cornel Grosar a specificat faptul că: “Este de fapt a V-a ediţie pe care o organizăm, a început sub numele de < Bucovina >, după care, pentru că am început un parteneriat acum 3 ani de zile cu Shopping City Suceava, l-am redenumit < Festivalul de Teatru pentru Tineret >, pentru că tineretul din judeţ şi nu numai, are nevoie de exprimare teatrală (…).

Sperăm în visul de a avea la Suceava un teatru profesionist, cu actori pe care Suceava i-a promovat, i-a ridicat la scenele naţionale şi ţin să salut prezenţa în sală a unuia dintre câştigătorii „Festivalului de Teatru pentru Tineret” care acum termină actoria, care joacă în prezent la Teatrul Bulandra din Bucureşti, în regia lui Andrei Şerban, este vorba de Dan Clucinschi”. Preşedintele Fundaţiei „Juventus”, în calitate de moderator, a subliniat şi prezenţa în sală şi în juriu a actriţei Gabriela Ioniţă, care în cele două zile de festival s-a ocupat împreună cu Dan Clucinschi de susţinerea unor ateliere de lucru destinate tinerilor talente participante la „Festivalul de Teatru pentru Tineret”.
„Noi vom merge mai departe, şi dacă până acum am ajuns la nivelul de 32 de trupe anul trecut, păstrăm acest trend şi anul acesta, iar mâine vom continua cu cei de la gimnaziu, pe care i-am invitat începând de anul trecut, să ne fie alături la acest gen de festival. Pe viitor ne dorim să dezvoltăm dorinţa de a juca teatru şi a copiilor de generală”, a încheiat Cornel Grosar.

„Festivalul de Teatru pentru Tineret” s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, sâmbătă, respectiv duminică, 2-3 aprilie 2011, pe categorii de vârstă, sâmbătă desfăşurându-se „Concursul de interpretare pe licee”, pe două secţiuni – monolog şi trupe, iar duminică, „Concursul de Interpretare pentru gimnaziu” – monolog şi trupe.

Tinerii actori, veniţi atât de la liceele din municipiu, din Fălticeni, Rădăuţi, ori Dumbrăveni, şi-au învins emoţiile şi s-au comportat ca nişte profesionişti adevăraţi, stârnind pe alocuri râsete zgomotoase, entuziasm şi voie bună.

La finalul celor două zile de concurs, tinerele speranţe într-ale actoriei vor fi recompensate în cadrul unei premieri, decise de juriu, pe secţiuni, cu premii în valare de 2000 lei, bani oferiţi din partea Shopping City Suceava.

“Festivalul de Teatru pentru Tineret” s-a desfăşurat cu sprijinul: Shopping City Suceava, Asociaţia “Juventus” şi Fundaţia “Ana”, Compania Teatrală Bucovina, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava şi a Promotorilor Bucovinei.


Intră acum și în grupul de