Prefectul de Suceava a mai găsit un pod rutier grav deteriorat: Podul peste Suceava dintre Vicovu de Jos și Vicovu de Sus trebuie imediat reabilitat


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, care și-a propus să inspecteze personal toate podurile de pe drumurile naționale din județ a constatat că podul peste râul Suceava dintre Vicovu de Jos și Vicovu de Sus necesită reparații imediate.

„M-am convins astăzi, încă o dată, de justețea demersurilor pe care le-am întreprins până acum în ceea ce privește starea precară a unora dintre podurile situate pe căile de circulație principale ale județului”, a spus prefectul.

Moldovan a declarat că se vede cu ochiul liber că podul peste râul Suceava, situat pe DN2E, între Vicovu de Sus și Vicovu de Jos, necesită reparații ce nu mai pot fi amânate, cu atât mai mult cu cât, odată cu deschiderea PTF Vicov, valorile traficului greu pe acest pod au crescut semnificativ.

„Este imperios necesar să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a determina factorii de decizie să acționeze cât mai rapid, fiindcă în condițiile actuale, scoaterea din circulație a acestui pod va avea consecințe economice importante pentru zeci de mii de locuitori care tranzitează zona”, a precizat Moldovan.

El a dat asigurări că, în calitate de prefect și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, va continua să pun în discuție toate situațiile similare podurilor de la Milișăuți și Zvoriștea și să solicit către DRDP Iași – C.N.A.I.R. – Ministerul Transporturilor adoptarea unor măsuri imediate.


Intră acum și în grupul de