Flutur va semna luni contractul de finantare a celor doua depozite ecologice din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Comisia Europeană a aprobat proiectul de înfiinţare a două depozite ecologice în Suceava. Anunţul a fost făcut, miercuri, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că a fost necesară aprobarea Comisiei Europene întrucât este cel mai mare proiect de acest gen din ţară, în valoare de 63 de milioane de euro.

„Suntem în întârziere cu implementarea acestui proiect. Urmează să recuperăm timpul pierdut”, a spus Flutur, arătând că va semna luni la Ministerul Mediului contractul de finanţare.

CJ Suceava a decis anul trecut să asigure fonduri pentru începerea lucrărilor la primul depozit ecologic de deşeuri din judeţ, în zona localităţii Moara, care apoi să fie recuperate din finanţarea europeană a proiectului, lucrările fiind executate de firma austriacă Alpine Bau Gmbh Wals din Siezenheim. Potrivit Acordului de mediu, în judeţul Suceava urmează să fie construit un al doilea depozit ecologic de deşeuri, pentru zona de munte, care va fi amplasat în zona comunei Pojorâta.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 63 de milioane de euro, prevede înfiinţarea a 5.000 de puncte de colectare a deşeurilor şi şapte staţii de transfer.


Intră acum și în grupul de