Acasă Actualitate Gigacaloria, mai ieftina (VIDEO)

Gigacaloria, mai ieftina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Costul gigacaloriei produse de Termica SA Suceava este cu 100 de lei mai mic, în condiţiile în care centrala electro-termică beneficiază de schema de bonus pentru energia electrică produsă în sistem de cogenerare.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, care a arătat că preţul de producţie pentru agentul termic a fost redus astfel încât o gigacalorie costă 139,16 lei la care se adaugă transportul de 99,2 lei, preţul total fiind de 238 de lei/Gcal furnizată beneficiarilor.



Potrivit edilului-şef al Sucevei, până acum doar preţul de producţie al gigacaloriei era de 223 de lei, ceea înseamnă că preţul actual al gigacaloriei livrate este cu o sută de lei mai mic.

Primarul a subliniat că populaţia plăteşte în continuare preţul de 178 de lei/Gcal., dar efortul municipalităţii de subvenţionare a agentului termic se reduce la 54 de lei pentru fiecare gigacalorie.

Lungu a mai spus că municipalitatea va continua programul de reabilitare a sistemului de termoficare arătând că prin limitarea pierderilor din reţele factura la căldură în iarna acestui an a fost cu 15 la sută mai mică.
„Vom face tot posibilul să scădem cât mai mult preţul gigacaloriei”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version