Pavelele cuceresc trotuarele din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Până la finele acestui an, locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ vor avea surprinderea să observe că de pe multe din trotuarele care mărginesc arterele de circulaţie sucevene va dispărea asfaltul.

În locul acestuia, vor fi montate pavele de granit pe care sucevenii le-au mai întâlnit în faţa clădirii administraţiei publice locale sau zona centrală a oraşului.

Decizia a fost luată de conducerea municipalităţii, după o analiză de cost între metrul pătrat de asfalt şi cel de pavele.

“În urma analizelor făcute cu serviciul de specialitate din cadrul Primăriei, am luat decizia ca anul acesta trotuarele să fie reabilitate cu pavele”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef al oraşului, Ion Lungu, adăugând că “s-a ajuns la această concluzie deoarece preţul de cost al pavelelor este aproape asemănător cu cel al asfaltului, dar durează mai mult şi permite intervenţia mult mai uşoară în cazul unor avarii la reţelele de conducte subterane”.

Pentru montarea unui metru pătrat de pavele, municipalitatea trebuie să achite 60 de lei, în această sumă intrând, conform conducerii primăriei, atât costul pavelelor cât şi contravaloarea manoperei.


Intră acum și în grupul de