Amendă de 40.000 de lei la o firmă de dezmebrări auto din Rădășeni


Intră acum și în grupul de

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a intervenit în urma unei sesizări privind afectarea factorilor de mediu în comuna Rădășeni unde se desfășura activitatea de dezmembrare auto și colectare/reciclare a fierului vechi.

În urma controlului efectuat de comisarii G.N.M.-C.J.Suceava pe linie de protecție a mediului, s-a constatat că operatorul în cauză desfășura activitatea de colectare a deșeurilor metalice (fier vechi) fără a deține autorizație de mediu.

Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 40.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului. Această măsură vine ca răspuns la încălcările evidente ale legislației în domeniu, menite să asigure protecția mediului în cadrul activităților de colectare și reciclare a deșeurilor.

În plus, în cadrul actului de control încheiat, au fost stabilite și impuse măsuri pentru intrarea în legalitate a operatorului, astfel încât să se conformeze tuturor prevederilor legale referitoare la protecția mediului.


Intră acum și în grupul de