Filaret Motco va fi inmormantat sambata, la Izvoarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

Fostul angajat ONU Filaret Moţco, care a murit în urmă cu o săptămână într-un atac sângeros în Afganistan unde lucra la biroul ONU din Mazar-i-Sharif, va fi înmormântat, sâmbătă, la Izvoarele Sucevei, localitatea sa natală.

Corpul acestuia va fi adus, vineri dimineaţa, la Bucureşti, unde la baza 90 Otopeni se va organiza o ceremonie religioasă la care va asista şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia va fi transportat, cu un avion, în cursul zilei de vineri la Suceava, de unde va fi dus la Izvoarele Sucevei, unde, sâmbătă, va fi înmormântat.

Pe tot traseul, trupul lui Filaret Moţco va fi însoţit de un reprezentant al ONU şi un reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale.

O parte dintre membrii familiei lui Filaret Moţco au plecat joi spre Bucureşti pentru a fi prezenţi vineri dimineaţa la aducerea în ţară a trupului neînsufleţit al funcţionarului internaţional din cadrul biroului ONU ucis în Afganistan, iar ceilalţi pregătesc funeraliile în Izvoarele Sucevei.

Mama lui Filaret Moţco a rămas în Izvoarele Sucevei unde împreună cu rude, apropiaţi şi autorităţi locale şi judeţene se fac pregătiri pentru înmormântarea care va avea loc sâmbătă.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost în comună unde a discutat cu mama lui Moţco şi cu membri ai familiei acestuia, dar şi cu preoţii în ceea ce priveşte aducerea sicriului cât şi în vederea pregătirii înmormântării

Corpul lui Filaret Moţco a fost transportat la Dubai după ce victimele atactului de la Mazar-i-Sharif au fost supuse autopsiei la Kabul .

Diplomatul roman Filaret Moţco mai participase şi la operaţiunile din centrul ONU din Kandahar, în Tadjikistan, în Federaţia Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, în Kârgâzstan şi în alte operaţiuni ale unor organizaţii internaţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler lui Filaret Moţco.


Intră acum și în grupul de