TIR cu marfa nedeclarata de aproape 2 miliarde de lei vechi, retinut la Biroul Vamal Siret


Intră acum și în grupul de

Vameşii din Siret au depistat la un control că un tir cu produse româneşti cu destinaţia Moscova, avea mai multă marfă decât cea declarată în acte. Lucrătorii Biroului Vamal de Frontieră Siret, unitate aflată în subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, au constatat că în documentele prezentate, în compartimentul de marfă au fost declarate 7 colete cu o greutate de 1568,33 kg şi o valoare de 382.867,92 ruble. La controlul fizic efectuat de inspectorii vamali s-a constatat că în compartimentul de marfă se aflau 42 de colete şi nu 7 colete cum era scris în documentele vamale de export.

Potrivit Lianei Barbu, ofiţerul de presă al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, deoarece diferenţa de 35 de colete nu figurează în nici o evidenţă a autorităţii vamale, mijlocul de transport a fost reţinut la Biroului Vamal de Frontieră Siret.

Aceasta a precizat că cele 35 de colete nedeclarate la export, au o greutate de 18.886,29 kg şi o valoare, conform facturii trimisă ulterior controlului vamal de 2.301.377,52 ruble (aproximativ 197.500 lei).

În aceste condiţii, bunurile descoperite nedeclarate au fost confiscate de către autoritate vamală, iar pentru că fapta constituind infracţiune vameşii au întocmit documentele premergătoare declanşării cercetării penale, iar dosarul a fost predat poliţiei de frontieră în vederea instrumentării cazului.


Intră acum și în grupul de