Intervenții pe 50 de străzi din Rădăuți pentru apă și canalizare. Flutur recunoaște că proiectul vine târziu pentru oraș, că va genera deranj, dar speră ca lucrările să fie încheiate în primăvara lui 2025


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost la Rădăuți împreună cu directorul general al ACET Suceava, Ștefan Groza, operator care pune în aplicare un proiect cu fonduri europene de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități din județ.

În cadrul acestui proiect, în municipiul Rădăuți se va interveni pe 50 de străzi din care pe 47 nu au existat rețele de apă și canalizare, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că este vorba de 17 km de rețele de canalizare și 14 km de rețele de apă potabilă.

„Asta trebuia de mult să se întâmple”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, după implementarea proiectului, Rădăuțiul va avea un grad de conectare la apă și canalizare de peste 95 la sută.

El a menționat că lucrările ar urma să fie finalizate în 2025, dar că speră să fie finalizate mai repede, respectiv în primăvara anului 2025.

Flutur a mai declarat că prin același proiect este reabilitată și stația de captare a apei de la Măneuți și că se va mări capacitatea acesteia.

„Rădăuți va fi principalul beneficiar în zonă a proiectului de apă și canalizare, ABC-ul civilizației”, a spus președintele CJ Suceava.

El a recunoscut că acest proiect vine destul de târziu pentru municipiul Rădăuți care merita să aibă apă și canalizare, dar că este bine și acum.

Potrivit lui Flutur, după lucrările la rețelele de apă și canalizare, Primăria va veni cu asfaltarea.

„Deocamdată suntem la faza asta care înseamnă și puțin deranj. E treabă multă”, a spus Flutur.

Primarul Bogdan Loghin a precizat că gradul de conectare în municipiul Rădăuți va fi de 99 la sută pentru că a accesat și un program de 4,1 milioane de euro prin PNI Anghel Saligny.

El a spus că se bucură de colaborarea cu Consiliul Județean Suceava și cu ACET.  


Intră acum și în grupul de