In traficul cu tigari, nici ucrainenii nu se invata minte


Intră acum și în grupul de

In ciuda controalelor tot mai numeroase şi mai vigilente pe care lucrătorii vamali le efectuează în ultima perioadă, numărul celor care încearcă să fenteze vigilenţa organelor de control este în continuare ridicat.

Exemplul îl oferă trei cetăţeni ucraineni care au fost prinşi pe parcursul zilei de luni la Biroul Vamal de Frontieră Siret. Cei trei traficanţi de ţigări s-au prezentat în punctul de trecere al frontierei la interval de câteva minute unul după altul fiecare conducând câte o maşină marca GAZ 24, două fabricate în 1984 şi una în 1976.

Inspectorilor vamali li s-a părut un pic ciudată situaţia şi au trecut la controlul amănunţit al mijloacelor de transport.

Conform declaraţiilor oferite de responsabil relaţii mass-media din cadrul DRAOV Iaşi, Liana Barbu, “în urma verificărilor au fost descoperite în fiecare maşină, ascunse şi nedeclarate ţigarete de contrabandă marca Doina. În două maşini erau câte 400 de pachete, iar în a treia 380 de pachete. Modalitatea de ascundere, în vederea sustragerii de la controlul vamal, a fost identică la cele trei maşini, ţigaretele fiind găsite în locaşuri special amenajate în rezervorul de combustibil a fiecărui automobil”.

Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au procedat la sancţionarea contravenţională a fiecărui şofer cu amendă în valoare de 7.000 lei .

În plus Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismele deoarece aveau modificări structurale destinate trecerii frauduloase a frontierei de stat a ţigărilor de contrabandă.


Intră acum și în grupul de