Acţiune de protest spontan și la Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava privind salarizarea discriminatoare


Intră acum și în grupul de

Salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Suceava și-au exprimat, vineri, nemulțumirea față de salarizarea discriminatorie îndelungată, declanșând un protest spontan în intervalul orar 11.00 – 12.30.

Nemulțumirile salariaților vizează mai multe aspecte cruciale, printre care se numără neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României pe data de 13 iulie 2022, referitor la soluționarea problemelor de salarizare la nivelul Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică. În plus, salariații remarcă nemajorarea salariilor în ultimii 5 ani, în contrast cu alte instituții publice, cu o majorare infimă de 14 lei brut (7 lei net) pentru un salariat cu vechime maximă în cadrul DJS Suceava, în timp ce inflația a crescut cu peste 40%.

Printre revendicările salariaților se numără stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual la nivelul administrației publice centrale, acordarea unei majorări de 15% pentru complexitatea muncii, mărirea schemei de personal și deblocarea angajărilor în cadrul DJS Suceava, și exceptarea structurilor subordonate Institutului Naţional de Statistică de la procesul de desfiinţare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activităţii conform prevederilor Legii nr. 296/2023.

Salariații anunță că protestele vor continua zilnic până când revendicările lor vor fi soluționate. Aceștia subliniază importanța activității direcțiilor teritoriale de statistică, având un rol crucial în furnizarea informațiilor statistice esențiale pentru luarea deciziilor la nivel european, național și teritorial, precum și pentru desfășurarea studiilor științifice și proceselor electorale.

Direcția Județeană de Statistică Suceava își exprimă speranța că autoritățile vor aborda cu seriozitate această problemă și vor găsi soluții prompte pentru a asigura un tratament salarial corect și echitabil pentru toți angajații din cadrul instituției.


Intră acum și în grupul de