Hotii de cablu si de locuinte din Mitocu Dragomirnei, dupa gratii


Intră acum și în grupul de

După cercetări intense efectuate de angajaţi din cadrul Biroului Poliţiei Rurale Suceava şi ai Postului Mitocu Dragomirnei, trei hoţi de cablu din Mitoc au ajuns după gratii.

Aceştia au fost identificaţi ca fiind autorii furturilor de cablu telefonic comise la mijlocul săptămânii trecute de la reţeaua amplasată pe marginea DJ 208D Suceava – Mitocu Dragomirnei, lăsând în urmă un prejudiciu de peste 12.200 lei.

Autorii, cu vârste cuprinse între 23 şi 26 de ani, s-au deplasat miercuri noapte (06.04.2011) cu un atelaj hipo la reţeaua de telefonie fixă şi cu ajutorul unui cleşte şi al unui topor au secţionat cablul acesteia transportându-l într-o gârlă situată la ieşirea din comună.

Aici, cei trei au incendiat cablurile sustrase pentru îndepărtarea izolaţiei, iar cuprul rămas a fost împărţit în mod egal şi comercializat la o societate din municipiul reşedinţă de judeţ.

Văzând că le merge, în noaptea următoare hoţii au trecut din nou la treabă iar conform datelor obţinute din partea IPJ Suceava “R.Sorin şi D. Emanuel s-au deplasat pe jos, la aceeaşi reţea, iar F.Ionel cu un motoscuter. În timp ce primii doi au escaladat stâlpii reţelei şi au secţionat cablul, cel de-al treilea s-a plimbat cu scuterul pe DJ 208D asigurând paza. Iniţial, cablul rezultat l-au depozitat la o casă în construcţie aflată la circa 600 metri de locul faptei, iar la vederea autoturismului poliţiei au abandonat bunurile şi au fugit către satul Lipoveni”.

Cercetările extinse au stabilit că cei trei sunt şi autorii a 3 furturi din locuinţe comise în perioada ianuarie – martie 2011, pe raza localităţii de domiciliu, lăsând în urmă un prejudiciu total de 8.500 lei, fapte ce figurau înregistrate în evidenţa cauzelor cu autori necunoscuţi.

Pentru autori s-a dispus iniţial reţinerea pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, dar apoi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de