Administrarea pasunilor comunale, in atentia Prefecturii Suceava


Intră acum și în grupul de

În urma reclamaţiilor primite, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu a dispus, joi, verificarea modului în care sunt administrate păşunile din judeţ. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în urma exercitării controlului de legalitate făcut de Prefectură asupra hotărârilor consiliilor locale din judeţ, s-a constatat că unele localităţi nu au evidenţiat modul administrare a păşunilor comunale. Totodată, prefectul a fost sesizat în legătură cu modul în care primari şi consilii locale dispun după bunul lor plac de administrarea păşunilor comunale, acţiuni care conduc inclusiv la diminuarea veniturilor ce s-ar putea obţine din închirierea, concesionarea sau arendarea acestor suprafeţe.

În aceste condiţii, prefectul Sorin Popescu a dispus, joi, constituirea unei comisii care să verifice, într-o primă etapă, localităţile din zona de munte, motivat şi de faptul că, în aceste localităţi, sunt constituite Asociaţii ale crescătorilor de animale, care pot fi beneficiare ale sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, urmând ca ancheta să fie extinsă, în perioada imediat următoare, pentru toate localităţile judeţului unde s-au constatat nereguli.

Prefectul a menţionat că administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului reprezintă o atribuţie a consiliului local care, la adoptarea hotărârii, trebuie să analizeze toate cererile depuse de persoane fizice sau juridice, prin care se solicită închirierea, concesionarea sau arendarea unor trupuri de păşune aparţinând domeniului public sau privat al localităţii.


Intră acum și în grupul de