Pompierii suceveni s-au apucat de plantat copaci (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de joi, mai mulţi angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al Judeţului Suceava au lăsat pentru câteva ore alarmele zilnice şi au pus mâna pe hârleţ.

Nu mai puţin de 55 de cadre de la Detaşamentele de pompieri din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, conduse chiar de colonelul Ion Burlui, şeful ISU Suceava, au participat alături de alţi voluntari la împădurirea unei suprafeţe de două hectare de teren.

Specia aleasă pentru această acţiune a fost molidul, avându-se în vedere faptul că intervenţia pentru refacerea pădurilor din judeţ s-a făcut în zona Mestecăniş.

Astfel, de la primele ore ale dimineţii, sute de persoane printre care s-au numărat şi voluntari sau angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava au ascultat instructajul de rigoare făcut la faţa locului pentru ca apoi să treacă la fapte fără să se sperie de vremea rece şi terenul accidentat.

Ajutorul oferit de pompierii militari vine în cadrul campaniei “Luna Plantării Arborilor” patronată de Regia Naţională a Pădurilor, în cadrul căreia la nivelul ţării noastre ar urma să fie împădurite peste 300 de hectare de teren puse la dispoziţie de autorităţile locale.


Intră acum și în grupul de