Pompierii au salvat o familie inzapezita in zona Palma


Intră acum și în grupul de

Pompierii câmpulungeni au fost solicitaţi să intervină joi seară în zona Trei Movile – Palma, pe raza localităţii Sadova.

Imediat, spre locul indicat a plecat un echipaj al Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc. În momentul în care au ajuns la faţa locului, militarii au găsit o familie formată din trei membri, printre care şi o fetiţă de numai un an.

Soţii, ambii în vârstă de 29 de ani se întorceau din Anglia pentru a petrece sărbătorile pascale acasă în Rădăuţi. Din păcate, drumul înzăpezit şi faptul că autoturismul cu care se deplasau era dotat cu anvelope de vară, n-au mai putut continua drumul într-o rampă accentuată, intrând în panică.

Mai mult, un camion care circula în zonă, încercând să evite maşina înzăpezită, a ieşit în afara carosabilului doborând doi brazi de pe marginea drumului care au blocat parţial în cădere DN 17A.

Conform plt.maj. Alin Găleată, din cadrul ISU Suceava “în timp ce echipajul unei ambulanţe a S.A.J. din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a însoţit pompierii, acorda primul ajutor medical celor trei pasageri, aceştia fiind în stare de şoc, militarii au defrişat arborii şi au deblocat drumul”.

După eliberarea căilor rutiere, familia rămasă înzăpezită a fost transportată, cu tot cu bagaje, de către pompieri la un hotel din Câmpulung Moldovenesc. Tot aceştia au tractat şi autoturismul până în parcarea unităţii de turism, membri familiei rămânând cazaţi peste noapte.


Intră acum și în grupul de