Legea parteneriatului public-privat va fi amendata in aceasta saptamana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Premierul Emil Boc a ţinut să informeze presa că săptămâna aceasta Guvernul României va modifica legea parteneriatului public-privat astfel încât să fie compatibilizată cu cerințele Uniunii Europene, urmând ca apoi să lanseze lista națională de proiecte în parteneriat public-privat privind investiții în autostrăzi, mediu, hidrocentrale, spitale și alte lucrări pentru care nu are resurse din bugetul național sau din fonduri ale UE.

„România poate să devină un model de redresare economică pentru Europa centrală și de est”, a mai spus Emil Boc arătând că prin investiții din fonduri europene, naționale și din parteneriatul public-privat vor fi atinse țintele de creștere economică de 1-1,5 la sută în 2011 și de 4-4,5 % în anul 2012.

La rândul său ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, dna Elena Udrea, a explicat că pe POR au fost atrași anul trecut nu mai puţin de 3 miliarde de euro din cele aproximativ 4,3 miliarde de euro alocați, urmând ca în perioada următoare să se concentreze pe cheltuirea efectivă a fondurilor existente. „Proiectele finanţate la Suceava sunt de pe toate axele POR. Asta dovedeşte câtă nevoie au comunităţile de fonduri europene”, a declarat dna Udrea.

Ea a anunţat că în perioada următoare vor mai veni la Suceava aproximativ 100 de milioane de euro, pe programul de dezvoltare a infrastructurii, „iar oamenii se vor bucura sigur de acest lucru”


Intră acum și în grupul de