Primaria Suceava ataca in instanta decizia CNSC privind reluarea licitatiei pentru reabilitarea strazilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Dacă reluăm licitaţia, ne putem aştepta la o sarabandă de contestaţii”, a declarat, miercuri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, referitor la licitaţia electronică pentru execuţia proiectului de reabilitare a 14 străzi din oraş, estimat la 54 de milioane de lei.

Potrivit edilului-şef al Sucevei, Primăria a atacat în instanţă decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC) care acceptase contestaţia SCCF Grup Colas Iaşi privind licitaţia organizată de Primărie pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a străzilor principale din municipiu. Primarul a arătat că cererea firmei de reluare a procedurilor a fost respinsă de Comisia naţională de soluţionare a contestaţiilor, dar a fost admisă cea privind reanalizarea ofertelor şi reluarea licitaţiei electronice.

Lungu anunţase în urmă cu o săptămână că va fi reluată licitaţia electronică, dar miercuri a spus că decizia CNSC a fost atacată de Primărie la Curtea de Apel Suceava întrucât consideră că membrii comisiei de licitaţie au deliberat corect. „Am atacat în instanţă şi sper să terminăm cu contestaţiile să definitivăm acest aspect”, a spus primarul.

El a subliniat că firma SCCF Grup Colas Iaşi a fost clasată pe al treilea loc la această licitaţie în condiţiile în care a oferit 58 la sută din preţul estimat al lucrării şi consideră că în astfel de condiţii nu se poate face o lucrare de calitate mai ales că este un proiect cu finanţare europeană unde nu se pot suplimenta sumele odată încheiat contractul.

Acest proiect, care prevede reabilitarea unui număr de 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului, care conţine cinci proiecte finanţate prin POR cu 28,8 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de