Luna viitoare, va avea loc recensamantul PILOT din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pentru buna desfăşurare a Recensământului populaţiei si al locuinţelor, precum şi a recensământului PILOT, în perioada 19 – 20 aprilie a.c., la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, a avut loc instruirea în sistem videoconferinţă a Secretariatelor Tehnice constituite la nivelul judeţelor, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Potrivit documentului citat, recensământul populaţiei şi al locuinţelor reprezintă un instrument indispensabil de asigurare a informaţiilor pentru fundamentarea deciziilor în domeniul economic şi social, pentru proiectarea populaţiei pe un orizont mai apropiat sau mai îndepărtat de timp şi pentru construirea bazelor de sondaj necesare efectuării anchetelor specifice în rândul gospodăriilor. România, ca stat membru, respectă legislaţia Uniunii Europene în domeniul statistic, precum şi recomandările ONU în privinţa efectuării recensămintelor populaţiei şi ale locuinţelor, conform cărora statele membre au obligativitatea efectuării recensămintelor la începutul fiecărui deceniu.

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se va desfăşura în acest an, în perioada 22 – 31 octombrie şi va avea ca moment de referinţă, pentru înregistrarea datelor, ora 00.00 a zilei de 22 octombrie.

În comunicat se mai arată că pentru buna organizare şi desfăşurare a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, la nivelul Judeţului Suceava, prin Ordinul Prefectului nr. 529/2010, s-a constituit Comisia Judeţeană Suceava, pe lângă care funcţionează Secretariatul Tehnic constituit prin ordinul nr.284/2010.

„În vederea verificării modului de recenzare, culegere, centralizare şi interpretare a datelor, în perioada 7 – 16 mai a.c., se va desfăşura la nivelul României recensământul PILOT, în care sunt incluse doar câteva localităţi din fiecare judeţ. Pentru recensământul PILOT, la nivelul judeţului Suceava sunt incluse 7 sectoare, astfel, 3 sectoare în municipiul Suceava, şi câte 1 în comunele Dărmăneşti, Pătrăuţi, Vereşti şi Putna, iar fiecare sector cuprinde un număr de 100 locuinţe. Centralizarea datelor se va realiza până la data de 23.05.2011, urmând ca acestea să fie analizate şi să se aducă eventualele corecţii privind procedura de recenzare ce se va aplica pentru procesul din luna octombrie”, informează sursa citată.


Intră acum și în grupul de