Sucevenii se inghesuie la produsele pascale comercializate in piata din fata Prefecturii


Intră acum și în grupul de

Zeci de suceveni s-au înghesuit miercuri, încă de la primele ore ale dimineţii, la tarabele amplasate în faţa Palatului Administrativ, pentru a cumpăra, fiecare după posibilităţi, cele mai apetisante şi gustoase produse tradiţionale româneşti pentru masa de Paşte.

Comercianţii par să se bucure de acelaşi succes la cumpărători, ca şi în preajma Crăciunului, când piaţa volantă îi aştepta pe suceveni cu o gamă variată de produse tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă. Dacă atunci era mare bătaie pe caltaboşi, cârnaţi, tobă, lebăr sau slănină, acum, în Saptămâna Patimilor, comercianţii au ieşit la rampă cu produce specifice sărbătorilor pascale. „Sunt foarte mulţumită de numărul mare de cumpărători care au venit să se aprovizioneze din piaţa volantă, fiecare după posibilităţi, într-un număr tot atât de mare ca în luna decembrie, înainte de Crăciun. Preţurile noastre sunt preţuri de producător, fără adaos comercial, însă şi aşa, lumea cumpără produse în cantităţi mici. Criza şi-a pus într-adevăr amprenta asupra clienţilor noştri”, a concluzionat una dintre comerciantele fidele ale pieţei volante din Suceava.

Pe lângă produsele variate de mezeluri şi brânzeturi, de pe tarabele comercianţilor nu lipseşte tradiţionalul drob de miel, care se vinde începând de la 14,50, până la 22, 50 lei. De asemenea, oferta este variată şi în ceea ce priveşte cozonacul cu nucă, sau cel cu mac, care variază ca preţ între 10 şi 15 lei, sau diferitele sortimente de pască, al cărui preţ este stabilit în funcţie de gramajul produsului.

În oferta Sărbătorilor Pascale 2011 stabilite de producători, intră pasca tradiţională cu brânză de vaci şi stafide (800 g), la preţul de 15 lei/buc, pasca tradiţională cu stafide (800 g), la 7,5 lei/buc, pasca cu brânză de vaci şi smântână (22 lei), pasca cu smântână (22 lei), sau pasca cu ciocolată (22 lei).

Cu toate acestea, există şi cumpărători care sunt de părere că preţul preparatelor care se vând în piaţa volantă este destul de mare, motiv pentru care nu-şi permit să cumpăre preparate în cantităţi mari. “În privinţa cozonacului, sunt de acord cu achiziţionarea lui gata preparat şi ambalat, în sensul că dacă îl faci în casă, ai nevoie de o sumă care sare de 10 lei, cât este preţul cozonacului aici, având în vedere că, nuca este foarte scumpă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Norica V., pensionară.

Pe de altă, o altă gospodină din municipiu preferă să fac pasca în casă pentru că “ies mai ieftin, deşi aici în piaţă kilogramul de brânză de vaci se vinde cu 14 lei kilogramul, iar cel de smântână cu 12 lei”.

Comercianţii din piaţa volantă amplasată în centrul Sucevei vor sta la dispoziţia sucevenilor până inclusiv vineri, 22 aprilie 2011.


Intră acum și în grupul de