Patru ore de lupta cu flacarile in Botosana


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni s-au luptat pe parcursul zilei de miercuri, mai mult de patru ore pentru a stinge un incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Botoşana.

Pentru limitarea pagubelor şi mai ales pentru ca flăcările să nu se exindă şi la două case aflate în imediata apropiere, la faţa locului au fost trimise echipaje de la Garda de intervenţie Solca împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de urgenţă ale comunelor Botoşana şi Arbore.

În momentul în care echipajele, însoţite de patru autospeciale de stingere, au ajuns la faţa locului, pârjolul înghiţise deja grajdul gospodăriei şi magazia de lemne, clădiri acoperite cu şindrilă şi azbociment.

După patru ore de intervenţii, incendiul a fost stins dar, pe lângă construcţii, au căzut pradă flăcărilor şi circa 500 de kg de fân, 20 de metri cubi lemne de foc, cinci metri cubi de cherestea şi un abric.

Plt.maj. Alin Găleată, din cadrul ISU Suceava a declarat că “din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Din fericire, pompierii au localizat repede flăcările, salvând cele două locuinţe învecinate, una dintre ele având o vechime de aproximativ 150 de ani”.


Intră acum și în grupul de