Solicitare de proprire pe veniturile primarului Bogdan Loghin pentru recuperarea sumei de un milion de lei cuvenită fostului manager al Spitalului Rădăuți, Traian Andronache


Intră acum și în grupul de

Un executor judecătoresc a înștiințat, vineri, Primăria Rădăuți să pună proprire pe veniturile primarului Bogdan Loghin până la recuperarea unei sume de peste un milion de lei ce reprezintă drepturi bănești cuvenite fostului manager al Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronache, care a câștigat procesul prin care a contestat demiterea sa.

Astfel, în urma demersurilor efectuate de creditorul Traian Andronachi, prin avocat, în cadrul dosarului de executare s-a emis o cerere către Primăria Municipiului Rădăuți, prin care se solicită indisponibilizarea și poprirea sumelor de bani prezente și viitoare din veniturile ce se cuvin debitorului, respectiv Primarul Municipiului Rădăuți.

Astfel, conform prevederilor art. 783 Cod Procedură Civilă, creditorul cere Primăriei Rădăuți să procedeze în termen de 5 zile de la primirea adresei la indisponibilizarea și poprirea sumelor de bani până la concurența debitului în sumă de 1.092.693,31 lei.

Această sumă reprezintă drepturi bănești cuvenite conform contractului de management nr. 9187/2020 pentru perioada cuprinsă între data de 10 martie 2021 și data reintegrării efective, actualizate cu indicele de inflație și cu dobânda legală aferentă de la data exigibilității acestor drepturi și până la plata lor efectivă, precum și cheltuieli de executare silită conform încheierii din data de 03.01.2024.

Cererea se bazează pe titlul executoriu reprezentat de Sentința civilă nr. 421/09.06.2022 a Tribunalului Suceava, pronunțată în dosar instanță nr. 1429/86/2021, încuviințată prin Încheierea nr. 2809 din data de 28.12.2023 în dosar instanță nr. 7139/285/2023 a Judecătoriei Rădăuți, și îndreptată material prin încheierea Judecătoriei din data de 10.01.2024.

Primăria Rădăuți este rugată să respecte prevederile art. 783 și 786 Cod Procedură Civilă. Sumele reținute vor fi puse la dispoziția executorului judecătoresc în contul de consemnare.

Traian Andronachi se așteaptă la respectarea termenelor legale și colaborarea corespunzătoare din partea Primăriei Rădăuți în procesul de executare.

„Mă interesează să plătească persoana vinovată. Instanța a hotărât, primarul trebuie să plătească, nu rădăuțenii”, a declarat Traian Andronachi.

Fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a contestat în instanță decizia de înlocuire din funcție, iar instanța a dispus repunerea reclamantului în situaţia anterioară prin reintegrarea acestuia în funcţia de manager al Spitalului „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de