Focuri de arma la granita cu Ucraina pentru prinderea unor contrabandisti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Joi, la primele ore ale dimineţii (n.r. – ora 04:30), la graniţa de nord a României, s-au auzit mai multe focuri de armă. Totul s-a întâmplat în timpul executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de către poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina.

Aceştia au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, în apropierea frontierei de stat, trei persoane care transportau colete voluminoase, prin zona numită Pârâul Rău, îndreptându-se către localitatea Straja.

Conform declaraţiilor oferite de comisar Ilie-Poroch Seriţan, din cadrul IJPF Suceava, “persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul, au abandonat coletele şi au încercat să fugă, profitând de întuneric şi terenul împădurit. Pentru asta forţele de ordine au fost nevoite să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fiind astfel reţinută o persoană de sex masculin, iar celelalte două, profitând de întuneric şi relieful accidentat, au reuşit să fugă”.

În urma primelor cerectări, s-a stabilit că bărbatul este un cetăţean român de 23 de ani din Vicovu de Sus, iar cei trei cărau nu mai puţin de 13 baxuri ce conţineau aproximativ 6000 de pachete de ţigări provenite din Republica Moldova şi care urmau să alimenteze piaţa neagră din judeţul Suceava.

“În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a mai adăugat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de