Tânără de 20 de ani înjunghiată, salvată de medicii suceveni după o intervenție chirurgicală de urgență


Intră acum și în grupul de

O tânără de 20 de ani care a fost înjunghiată a fost salvată de medicii suceveni din Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava în urma unei intervenții chirurgicale de urgență.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, vineri, 26 ianuarie, o pacientă în vârstă de 20 de ani a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Aceasta avea o plagă înjunghiată autolitică la nivelul hemitoracelui drept.

„Deși era conștientă, pacienta se afla în șoc hemoragic și prezenta instabilitate hemodinamică. Investigatiile efectuate în UPU au relevat leziuni la nivelul plămânului și pericardului, care au dus la hemopneumotorax și hemopneumopericard”, a precizat dr. Dan Teodorovici.

El a spus că echipajul SAJ a început stabilizarea temporară, iar aceasta a fost continuată în UPU. Ulterior, pacienta a fost transferată direct în sala de operație de la chirurgie, unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării (artera toracică internă) și rezolvarea celorlalte leziuni.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, iar evoluția pacientei este favorabilă.

Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi dr. Gavril Daniel, dr. Voroniuc Bianca, medicul ATI dr. Barbunc Dănuț, și asistentele de la blocul operator Andreica Mirela și Sauciuc Mihaela.

Dr. Gavril a spus că din cauza naturii urgente a situației, pacienta a fost adusă direct în sala de operație, intervenția fiind promptă și eficientă în identificarea leziunilor care amenințau viața, iar orice întârziere ar fi putut duce la decesul pacientei.

Acest caz evidențiază colaborarea exemplară între medici de diverse specialități, inclusiv radiolog, urgentist, chirurgi și anestezist, care a făcut posibilă salvarea vieții pacientei, a precizat dr. Teodorovici.


Intră acum și în grupul de