Consiliul Local Suceava va aproba săptămâna viitoare bugetul local: Aproape 700 de milioane de lei sunt pentru proiecte și investiții din care 410 milioane de lei pentru continuarea unor lucrări


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a fost convocat în ședință, joi, 8 februarie, pentru adoptarea bugetului local.

În urma fundamentării cheltuielilor pentru Bugetul local al municipiului Suceava pe anul 2024, autoritățile au anunțat alocarea sumei de 697.345.270 lei pentru proiecte și investiții. Acest buget se distribuie astfel: 410.658.160 lei pentru lucrările în continuare, 212.512.510 lei pentru proiecte noi, iar 74.174.600 lei pentru studii și achiziții de bunuri.

Bugetul cheltuielilor de personal al Municipiului Suceava a fost stabilit la 111.649.510 lei, din care 105.519.510 lei sunt alocate pentru Bugetul Local și 6.130.000 lei pentru Bugetul instituțiilor publice și activităților finanțate parțial sau integral din venituri proprii.

Un aspect important evidențiat în buget este preocuparea pentru ștergerea plăților restante de la sfârșitul anului precedent, conform prevederilor legislative în vigoare.

Programul de investiții pentru anul 2024 se concentrează pe asigurarea finanțării cheltuielilor de capital din bugetul local, atât pentru finalizarea investițiilor începute în anii precedenți, cât și pentru proiecte noi. Proiectele noi prioritare vor beneficia parțial de subvenții de la Bugetul de stat și de la Uniunea Europeană.

Printre cele mai importante proiecte se numără:

Reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice în municipiul Suceava.

Alimentare cu energie termică și instalații de încălzire în Complexul Comercial Bazar.

Sistem integrat de management și modelare urbană pentru fluidizarea traficului și îmbunătățirea calității vieții.

Rută alternativă Suceava-Botoșani etapa a III-a.

Creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială nr.3 Suceava.

Insule ecologice digitalizate în municipiul Suceava.

Aqua Park în cadrul Complexului Sportiv din municipiul Suceava.

Bugetul de investiții, în valoare de 697.345.270 lei, va fi finanțat din surse diverse, precum bugetul local, credite interne, bugetul fondurilor externe nerambursabile și bugetul de stat.


Intră acum și în grupul de