Directorul MNB, Emil Ursu, a respins acuzele privind creșterea consumului de droguri ca urmare a festivalelor rock din Suceava: Consumul de droguri nu a explodat din cauza festivalului de rock


Intră acum și în grupul de

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a respins, luni, în plenul Consiliului Județean Suceava, acuzele aduse de contestatarii organizării concertelor de rock din Cetatea Sucevei, potrivit cărora din această cauză a crescut consumul de droguri.

Ca și în anii precedenți, Ionel Butnariu a contestat organizarea concertului rock din Cetatea de Scaun.

„Mă refer la moralitatea publică la segmentul de adolescenți și tineri”, a spus Butnariu.

El a arătat că festivalul Cetatea de Rock a Sucevei, are pe afiș după opinia lui un semn satanist. El cere ca aceste concerte să fie făcute pe bani privați pentru că în Cetatea de Scaun e o capelă ortodoxă.

„În zece ani de concerte rock veți vedea ceva foarte grav: s-a triplat consumul de droguri. Suceava este campioană la trafic de droguri, distribuire în școli, universitate și avem cele mai multe accidente rutiere de la consum de droguri. Totul pornește de la Cetatea de Rock a Sucevei”, a spus Butnariu care a contestat sumele alocate de CJ Suceava pentru un festival de rock.

Gheorghe Flutur a arătat în ceea ce privește consumul de droguri că trebuie luate măsuri pentru ca asemenea situații să nu existe.

„Sunt foarte sincer cu partea care trebuie să ne dea de gândit tuturor. Ce pot să le spun eu acestor oameni când la astfel de evenimente se consumă droguri? Aici autoritățile și ATOP și la festivalul de rock, dar la și alte evenimente, organele de poliție și jandarmerie să-și facă treaba în folosul normalității și nu cu răspunsuri peste trei ani”, a spus Flutur.

El a cerut ca prin regulament să se prevadă că nu se mai acordă autorizare pentru un asemenea eveniment dacă nu sunt respectate anumite termene.

„Suntem pentru libertatea bine înțeleasă. Să luptăm împotriva consumului de droguri, flagel care a luat-o razna”, a spus Flutur.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a menționat că în ultimii trei ani evenimentul are numele modificat și o amploare mai mică, cu o formație pe zi.

El a mai spus că explozia consumului de droguri nu are legătură cu organizarea festivalului rock.

„Consumul de droguri nu a explodat din cauza festivalului de rock. A explodat din cauza războiului și a graniței și cred că lucrurile sunt foarte clar reliefate, evidențiate în presă”, a spus Ursu.

Emil Ursu a subliniat că la aceste evenimente, pe toată durata festivalului, au fost prezente poliția națională, poliția rutieră, poliția locală și jandarmeria.

„Nu văd cum acest evenimente a fost cauza creșterii consumului de droguri, mai ales că în ultimii doi ani au fost și ofițeri în civil”, a precizat directorul MNB.

Consilierii județeni au respins contestația făcută de Ionel Butnariu.


Intră acum și în grupul de