Membrii Asociatiei sportive de zbor cu parapanta Suceava, atacati de un tractorist


Intră acum și în grupul de

Trei dintre membrii asociaţiei sportive de zbor cu parapanta din judeţul Suceava, printre care şi preşedintele acesteia Ciprian P., de 31 de ani au trecut prin momente de groază pe parcursul zilei de joi în timp ce se aflau pe dealul Oadeci din localitatea Udeşti.

Conform acordului scris primit din partea primăriei din localitate, preşedintele Asociaţiei împreună cu încă un tânăr şi o persoană de sex feminin au urcat de dimineaţă pe dealul Oadeci pentru a zbura cu parapanta.

În jurul prânzului, cu toţii se pregăteau de o nouă „decolare”, fiind ataşaţi de parapante, când totul s-a transformat în groază.

Un tractor condus de o persoană necunoscută de sex masculin a trecut în viteză cu roţile peste două dintre cele trei parapante. Mai mult, cea a tânărului care-l însoţea pe preşedintele Asociaţiei s-a prins în una din roţile maşinii agricole, iar băiatul a început să fie târât după autovehicul.

Ţipetele celorlalţi nu l-au înduplecat pe bărbat să oprească şi doar după mai bine de 20 de metri băiatul a scăpat, după ce a reuşit cu greu să-şi desfacă centurile cu care era asigurat, şoferul mergând mai departe fără nici o jenă.

Sportivii au cerut imediat ajutorul poliţiştilor care au început cercetările în zonă.

Conform unui comunicat pus la dispoziţie de IPJ Suceava, vinovat de cele întâmplate este un localnic din Udeşti de 69 de ani care a declarat în timpul audierilor că tot ceea ce a făcut a fost cu bună ştiinţă.

Omul a vrut astfel să se răzbune pe cei trei pentru că sportivii, la aterizare, îi călcau cultura de secară aflată în apropierea dealului. Acum însă va trebui să răspundă pentru distrugerile provocate parapantelor în valoare de peste 18.500 lei şi pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de