Ion Lungu spune că nu a auzit ca părinții elevilor să ofere plicuri cu bani de 8 Martie cadrelor didactice: Că strâng ei să cumpere un cadou doamnei, nu mai este problema mea


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că nu încurajează oferirea de plicuri cu bani cadrelor didactice de 8 Martie, arătând că nu este problema lui dacă se strâng bani pentru un cadou.

„Noțiunea o încadrez la fondul clasei. Din punctul meu de vedere nu este necesar acest fond al clasei pentru că Primăria acordă finanțări suficiente la școli. De când sunt primar am dat peste 100 de milioane de euro la școli. Nu se justifică să stângem trei bani pentru o perdea. Nu e cazul. Că vrea să-i dea un buchet de flori lui doamna, o ciocolată, nu mai comentez. Sunt moștenite, împământenite la noi. Eu nu recomand, cel puțin în ceea ce privește fondul clasei pentru că primăria a investit foarte mult în școli. Restul, că dă un buchet de flori de 8 Martie, asta e. Nu pot eu să spun să nu dea”, a spus Lungu.

Întrebat cum comentează că se strâng bani pentru oferirea de plicuri cu bani și cadouri pentru profesoare, Ion Lungu a spus că aceste aspecte nu au legătură cu actul educațional.

„Eu ca primar am spus că recomand și le spun părinților că nu trebuie să dea niciun ban la școală. Restul, că strâng ei să cumpere un cadou doamnei, nu mai este problema mea. Acolo este comitetul de părinți, Consiliul de Administrație al școlii. Sunt alte reguli. Nu pot eu să spun să nu dea un buchet de flori la doamna sau o cutie de ciocolată”, a declarat Lungu.

El a arătat că nu este de acord să fie oferite plicuri cu bani învățătoarelor sau dirigintelor.

„Și noi dăm flori de 8 Martie. Asta este realitatea. Flori, o ciocolată, o cafea, dar n-am auzit de plicuri cu bani astăzi, în vremurile noastre. Poate erau valabile în urmă cu 15 ani. Sunt alții în drept care se pot autosesiza. Eu nu cunosc această practică și nu o încurajez”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de