Un pieton care circula pe un drum județean în Forăști a fost accidentat mortal de un șofer băut


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 42 de ani care circula în calitate de pieton pe drumul județean DJ 208 E în Forăști a fost lovit mortal de un autovehicul condus de un șofer băut.

Potrivit anchetei polițiștilor, marți seara în jurul orei 18:55 un bărbat de 39 de ani din Forăști, Mihai A. conducea o autoutilitară  Mercedes Sprinterc  D.J.208E, din direcția Forăști către Dolhești, iar în zona intersecției cu strada Livezilor, a acroșat un bărbat de 42 de ani care se afla în calitate de pieton pe partea carosabilă.

În urma accidentului rutier a rezultat decesul pietonului.

După producerea accidentului rutier șoferul a părăsit locul faptei deplasându-se la domiciliul său situat la o distanță de circa 500m față de locul accidentului și a revenit la locul faptei cu un autourism VW, condus de către soția sa.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru Drager, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul Fălticeni.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face atât conducătorul auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice, cât și pietonul care se afla pe partea carosabilă fără a avea îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.


Intră acum și în grupul de