Tigari ascunse in benzina din rezervor, descoperite in Vama Siret, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Imaginaţia persoanelor care încearcă să introducă ţigări de contrabandă în ţară nu cunoaşte limite, mai nou, ţigările fiind ascunse chiar şi în benzina din rezervorul autoturismelor cu care se deplasează traficanţii.

Astfel, conform unui comunicat de presă remis redacţiei noastre de către Compartimentul de informare publică din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, marti, puţin după miezul nopţii, în Punctul de trecere al frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat o persoană de sex masculin în vârstă de 41 de ani din oraşul Gura Humorului, pe sensul de intrare în ţara noastră la volanul unui autoturism marca Peugeot.

Aceleaşi surse ne-au declarat că “în urma controlului amănunţit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate peste 440 pachete ţigarete de contrabandă, de provenienţă moldovenească, care erau ascunse în butelia de gaz ce alimenta autoturismul. Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar şoferului în cauză i s-a întocmit dosat penal deoarece se afla la a doua abatere de acest fel în ultimele 6 luni”.

Cu doar trei zile înainte, aceeaşi persoană a fost depistată tot de către inspectorii vamali din Siret încercând să sustragă de la controlul vamal circa trei cartuşe de ţigări pe care le avea ascunse în zona schimbătorului de viteze.

După câteva ore, la Biroul Vamal de frontieră Siret, s-a prezentat alt cetăţean român de 29 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria. “Inspectorii vamali au descoperit în rezervorul cu benzină al automobilului, ascunse şi nedeclarate, 170 pachete de ţigări marca WINSTON. Pachetele de ţigări erau învelite în folie de plastic şi scufundate în combustibilul ce se afla în rezervor în scopul sustragerii de la control vamal”, se arată în comunicatul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.

Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, iar şoferul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei. Amenda a fost achitată pe loc, iar autoturismul şi-a continuat drumul.


Intră acum și în grupul de