Gestionara unui birou de schimb valutar din Siminicea, inselata cu 1.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Două persoane necunoscute au păgubit, pe parcursul zilei de joi, un birou de schimb valutar de pe raza localităţii Siminicea cu suma de 10 milioane de lei vechi.

Incidentul a fost semnalat către Poliţia municipiului Suceava, de abia în momentul în care angajatele biroului au făcut inventarul zilei respective.

Cu ocazia cercetărilor făcute la faţa locului, s-a stabilit că autorii, două persoane de sex masculin, au pătruns în biroul de schimb valutar la intervale de timp apropiate, unul dintre aceştia solicitându-le celor două angajate să-i schimbe suma de 2.100 lei (formată din trei bancnote a câte 500 de lei şi trei bancnote de 200 de lei) în hârtii de câte 100 de lei.

„După ce una dintre tinere i-a schimbat banii, bărbatul în cauză i-a întins banii înapoi, spunându-i că doreşte bancnote şi mai mici. Înainte ca gestionara să primească înapoi cele 21 bancnote a câte 100 lei, celălalt bărbat a strigat către cele două angajate că doreşte să cumpere 1.000 de euro şi a continuat să vorbească, fapt care le-a distras atenţia”, a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru din cadrul IPJ Suceava.

Derutată, fata de la ghişeu a primit de la primul bărbat bancnotele a câte 100 lei, fără să le numere imediat şi i-a înapoiat cei 2.100 lei, întrucât nu avea bancnote mai mici.

Când s-au văzut din nou cu banii în mână, cei doi bărbaţi au părăsit unitatea fără să mai efectueze vreo tranzacţie, iar la scurt timp, angajatele şi-au dat seama că le-au fost restituite doar 11 bancnote a câte 100 lei şi că au fost înşelate cu suma de 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de