Protectia Consumatorilor a retras de la vanzare haine si incaltaminte de 3 miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a derulat în ultima perioadă mai multe controale tematice care s-au lăsat cu amenzi de peste 78.000 de lei, fiind retrase de la vânzare articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 3 miliarde de lei vechi.

Acţiunile de control au fost făcute în scopul verificării modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea produselor textile şi a încălţămintei.

Potrivit şefului CJPC Suceava, Elena Oanea, vizaţi au fost 47 de operatori economici, atât comercianţi cât şi producători din judeţ.

„În urma acţiunii au fost descoperite numeroase abateri, în special privind informarea corectă a consumatorilor cu privire la caracteristicile produselor, caracteristici esenţiale, care pot determina decizia de achiziţionare a consumatorului”, a declarat Oanea, care a adăugat că „informaţiile au legătură directă cu preţul practicat, comparaţia cu produsele similare şi modul de întreţinere pentru că nu este acelaşi lucru să achiziţionezi, de exemplu, o bluză din mătase sau una din poliester”.

Din cei 47 de operatori verificaţi, 46 au fost sancţionaţi, fiind date 13 avertismente şi 33 de amenzi a căror valoare totală depăşeşte suma de 78.000 de lei.

În acelaşi timp, conform surselor amintite, „s-au oprit temporar de la comercializare, pană la remedierea deficienţelor, produse textile în valoare de peste 100.000 lei şi încălţăminte în valoare de aproximativ 200.000 de lei”.


Intră acum și în grupul de