„Hora Bucovinei” se joaca, din nou, la Bucsoaia – Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Iubitorii tradiţiilor populare şi ai folclorului autentic sunt invitaţi să participe duminică, 22 mai, la „Hora Bucovinei”.

Conform datelor puse la dispoziţie de conducerea administraţiei judeţene, acţiunile legate de manifestarea realizată în cadrul unui program european de promovare a turismului în Bucovina, vor demara duminică, începând cu ora 10, la sediul primăriei din Frasin, acolo unde va avea loc un simpozion pe teme de multiculturalitate şi tradiţiile populare păstrate pe aceste meleaguri.

Startul la joc şi voie bună se va da după ora prânzului, când pe scena amenajată în Tabăra Bucşoaia vor urca mai multe formaţii şi interpreţi de muzică populară.

„Pe lângă promovarea turistică a judeţului, manifestarea se adresează şi crescătorilor de animale în special pentru că vor fi organizate şi expoziţii în acest sens în cadrul cărora vor fi prezentate noile programe din zootehnie, iar interesul meu este să dezvoltăm acest sector care în judeţul Suceava are un potenţial enorm dar insuficient fructificat”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Prima ediţie a „Horei Bucovinei” a avut loc în urmă cu doi ani de zile, când la Frasin, potrivit calculelor organizatorilor, s-au adunat aproximativ 20.000 de oameni, atunci fiind prezent la manifestări şi preşedintele ţării, Traian Băsescu. Anul trecut, acţiunea a fost suspendată după ce judeţul Suceava a fost lovit puternic de inundaţii.


Intră acum și în grupul de