S-a deschis Targul National de Constructii “Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden 2011” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În prezenţa organizatorilor şi a oficialităţilor sucevene, City Gallery din incinta Shopping City Suceava a găzduit vineri deschiderea oficială a Târgului Naţional de Construcţii Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden 2011, precum şi a IV-a ediţie a Forumului Economic Naţional “Ecologie şi Eficienaţă Energetică a Clădirilor”.

Prezent la eveniment, directorul general adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava, Gabriel Lucian Grigoriu, a declarat că cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Naţional de Construcţii “Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden 2011” adună laolaltă peste 40 de companii de profil, din peste 5 de judeţe ale ţării, devenind un târg de tradiţie pentru toţi cei care activează în industria construcţiilor.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a apreciat că “organizarea unui astfel de târg în zona Bucovinei este de bun augur, pentru că judeţul Suceava în prezent dezvoltă cele mai multe investiţii din cadrul regiunii de dezvoltare Nord-Est şi este unul din primele judeţe în ceea ce priveşte dezvoltarea construcţiilor de la nivelul ţării”.

Şi subprefectul Angela Zarojanu a ţinut să sublinieze că numărul de autorizaţii de construcţie a crescut anul acesta cu 10,3% faţă de anul trecut. “Suntem primul judeţ din regiunea Nord-Est în ceea ce priveşte eliberarea autorizaţiilor de construcţie şi al doilea din ţară. Acest târg nu este întâmplător organizat la Suceava, pentru că se construieşte atât în sistemul public, cât şi în sistemul privat”, a evidenţiat Angela Zarojanu.

După intervenţia consulului general al Ucrainei, Vasyli Boeciko, sosit la Suceava special pentru acest eveniment, a luat cuvântul preşedintele APROCOR, arhitect Horia Nicolescu, care a făcut o prezentare a Forumului Economic Naţional “Ecologie şi Eficienţa Energetică a Clădirilor”.

Astfel, au fost aduse în discuţie următoarele teme: „Cum ar putea securitatea la incendiu să ajute la scăderea preţului construcţiilor din România ” ; „Sisteme inovative pentru aplicarea conceptului de clădire eco-eficientă, convertor – generator de energie regenerabilă, cu autonomie energetică ridicată” – Dr. ing. Constantin Miron – Director Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă – INCD URBANINCERC, Sucursala Iaşi;

„Studiu privind eficienţa energetică a caselor montane ” – ing. Livia Miron – Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă – INCD URBANINCERC, Sucursala Iaşi; „ Ecologie şi eficienţa energetică a clădirilor ” – ing. Vlad Liteanu – Membru al APROCOR – Asociaţia producătorilor de case din lemn din România; „Economisirea de energie prin controlul solar ” – ing. Corneliu Velişcu – Membru al consiliului director în cadrul Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă din România; „Probleme actuale în dezvoltarea programelor de reabilitare termică a clădirilor . Oportunităţi insuficient exploatate în prezent. ” – Viorel Corduneanu – SC ACI AG SUCEAVA membru Consiliul Central ARACO, Şef Filiala Suceava.

Organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava în parteneriat cu ARACO – Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii, APMCR – Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii din România, APROCOR – Asociaţia Română pentru Promovarea Construcţiilor de Locuinţe cu Tehnologii Rapide de Execuţie, Consiliul Judeţean Suceava şi Shopping City Suceava, Târgul Naţional de Construcţii “Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden 2011” va sta în parcarea Shopping City Suceava până duminică, 22 mai, iar programul de vizitare al expoziţiei va fi zilnic între orele 10:00 – 18:00.


Intră acum și în grupul de