„Interzis sub 18 ani”, drama adolescentului neinteles (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Actorii teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani au pus, joi seară, în scena Auditorium-ului Joseph Schmidt al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, spectacolul de teatru „Interzis sub 18 ani”, prin care au readus în atenţia publicului sucevean drama adolescentului neînţeles. Puternic ancorată în cotidian, piesa este semnată de Mihaela Michailov, iar regia îi aparţine lui Lenuş Moraru.

Spectacolul prezintă drama suferită de o adolescentă în vârstă de „17 ani şi 3 luni”, după cum îi repetă obsesiv mama sa Dana (Bianca Buhă), o tânără pe nume Lulu (Daniela – Carmen Bucătaru), tipul fetei rebele, dezordonate, care afişează un aspect neîngrijit, punkist, având foarte multe absenţe la şcoală, chiar şi o corijenţă la chimie, toate acestea doar din dorinţa de a se răzbuna pe părinţii săi, divorţaţi, care nu reuşesc niciodată să o asculte şi să o aprecieze pentru lucrurile pe care le face.

Drama lui Lulu se accentuează atunci când descoperă că tatăl său Edi (Eduard Andrei Sandu) are o relaţie cu o tânără pe nume Monica (Ana-Maria Cazacu), ce are aceeaşi vârstă ca şi ea. Deşi o vede ca pe o intrusă în viaţa familiei sale şi a tatălui său, punând-o la punct de câte ori are ocazia, Lulu va descoperi în fiţoasa Monica (fata de bani gata care îşi alimentează viaţa şi garderoba din cardurile plătite de mama sa) drama unei adolescente care, ca şi ea, nu este înţeleasă de părinţii săi.

Spectacolul care a durat o oră şi jumătate a readus în atenţia spectatorilor subiecte sensibile precum: sexul înainte de 18 ani, sarcina unei adolescente, avortul, divorţul părinţilor, amanta tatălui, iubitul cu cercel în limbă pe care părinţii, în special mama, nu îl agrează, situaţia dificilă a notelor şi a absenţelor de la şcoală, ţinuta adolescentină, neîngrijită, adaptată stilului punk, pe care părinţii nu o agrează, sau compensarea afecţiunii prin carduri pline cu bani.

Cu o mamă veşnic nemulţumită de fiica sa care o „face de ruşine de fiecare dată atunci apare în faţa colegelor sale de la bancă şi cu un tată în vârstă de 40 de ani care este amorezat de o puştoaică de liceu, drama lui Lulu se accentuează când află că a rămas însărcinată cu iubitul său Machi, băiatul alintat care este dus de părinţii săi într-o vacanţă exotică, „pentru a nu rămâne rămâne corijent şi anul acesta”.

Paradoxal este faptul că într-o lume care nu reuşeşte să o înţeleagă, Lulu se regăseşte din acest punct de vedere cu Mona, amanta tatălui său, fată olimpică, de bani gata, care suferă din cauza faptului că părinţii săi, prea ocupaţi cu afacerile, nu au timp să o asculte, să comunice cu ea şi să îi ofere afecţiunea de care a avut atâta nevoie încă din perioada copilăriei. Rămânând singure, fetele îşi fac destăinuiri despre nemulţumirile din viaţa lor de adolescente povestindu-şi reciproc dezamăgirile provocate de adulţii din viaţa lor.

Piesa „Interzis sub 18 ani” merită văzută mai ales de viitorii părinţi care ar dori în viitor să stabilească o relaţie bazată pe comunicare cu copiii lor.

Din distribuţia spectacolului au făcut parte talentaţii actori: Daniela – Carmen Bucătaru, Eduard Andrei Sandu, Ana-Maria Cazacu şi Bianca Buhă.


Intră acum și în grupul de