Padure in flacari imaginare in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Joi dimineaţă la orele 11:00 alarmele au sunat la detaşamentele de pompieri din judeţul Suceava anunţând un puternic incendiu izbucnit în fondul forestier în apropierea localităţii Câmpulung Moldovensc.
In realitate a fost vorba despre un exerciţiu derulat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la capacitatea şi modul de intervenţie al efectivelor disponibile.

Conform datelor obţinute din partea Biroului de presă al ISU Suceava „la acţiune au participat: grupa operativă a I.S.U. sub comanda inspectorului şef – col. Burlui Ion, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc cu 3 autospeciale şi 3 motopompe, subcomisia tehnică P.S.I. de la Ocolului Silvic Pojorâta, responsabilul cu protecţia fondului forestier, tehnicianul cu paza şi protecţia pădurilor şi un grup de 14 silvicultori şi 60 voluntari, SVSU Pojorâta cu 1 autospecială apă şi spumă şi 5 voluntari, SVSU Fundul Moldovei cu 1 autospecială şi 5 voluntari”.

Pentru că focarele erau foarte puternice iar incendiul imaginar risca să se extindă în sprijin au sosit şi o autospecială cu motopompă remorcabilă şi două motopompe transportabile de la Detaşamentul Vatra Dornei, 1 echipajul de la Postul de Poliţie Pojorâta, 2 grupe de intervenţie de la Detaşamentul de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc, Personalul Ocolului Silvic Pojorâta, ambulanţe de la substaţia de Ambulanţă Câmpulung Moldovenesc, Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului din localitate şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Pojorâta şi Fundu Moldovei.

„Exerciţiul a fost urmărit cu deosebit interes şi de către membrii delegaţiei de pompieri a Departamentului pentru Incendii şi Salvări din localitatea Seine – et – Marne din Franţa, aflaţi în vizită în judeţul Suceava. Pompierii francezi au apreciat complexitatea scenariului aplicaţiei, profesionalismul pompierilor suceveni participanţi la acţiunile de localizare şi lichidare a focarelor de incendiu. De asemenea a fost remarcată cooperarea cu celelalte forţe din sistemul judeţean care au competenţe şi responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice” ne-a declarat lt.col. Cristian Hociung, din cadrul ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de