Primarul din Siret i-a prezentat ambasadorului SUA oferta parcului Științific și Tehnologic pentru posibilii investitori americani


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a prezentat, vineri, ambasadorului SUA la București, Kathleen Kavalec, oferta pentru posibilii investitori americani în Parcul Științific și Tehnologic din localitate.

Ambasadorul SUA în România a vizitat Parcul Științific și Tehnologic „East European Border” Siret, situat la 2 km de vama Siret, proiect european al Consiliului Județean Suceava, în parteneriat cu Primăria Siret și cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Parcul este amplasat într-o zonă foarte bună și este conectat cu un drum modern, cu toate utilitățile necesare și care are un pavilion tehnic și un pavilion de învățare.

În pavilionul tehnic USV, prin rectorul Mihai Dimian și mai multe cadre USV, au fost prezentate ambasadorului mai multe proiecte care au la bază tehnologii moderne, digitalizate, roboți, strunguri automatizate complet, care pot produce diverse produse finite sau subansamble.

Totodată, o subsidiară a firmei Bosch a prezentat mai multe standuri de probă.

Ambasadorul american a aflat că în acest parc tehnologic și științific se întâlnește cercetarea cu practica, cu noile tehnologii și că aici pot face practică studenții, pot fi create prototipuri diverse a produselor care pot deveni de serie, iar portofoliul de brevete și invenții ale USV își poate găsi utilitatea în mod coerent și pragmatic.

Tot în zonă este o sală de sport, un pavilion de învățat și o sală de sport pentru cursanți și vizitatori.

Primarul Adrian Popoiu a prezentat ambasadorului Kavalec oferta pentru posibilii investitori americani, aceștia fiind invitați să vină la Siret, unde pot profita de o suprafață de 32 hectare de teren în cadrul acestui parc tehnologic.


Intră acum și în grupul de