La Fântâna Albă-Climăuți se va construi cel mai mare punct de trecere a frontierei pentru transportul greu, anunță guvernatorul regiunii Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că în timpul întâlnirii de vineri din PTF Siret cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și ambasadorul SUA în România, Kathleen Anne Kavalec, au discutat perspectivele dezvoltării infrastructurii vamale, în special punctele de trecere a frontierei ucraineano-române și a prezentat proiectul de construire a celui mai mare punct de trecere pentru transportul greu la Fântâna Albă-Climăuți.

Guvernatorul a arătat pe pagina sa de socializare că întâlnirea a avut loc la graniță și s-au prezentat rezultatele finalizării reconstrucției de pe ambele părți ale frontierei la PTF „Porubne – Siret”, care consolidează semnificativ capacitățile de tranzit ale regiunii Cernăuți.

El a precizat că în această sferă există încă o serie de proiecte ambițioase.

„Am pregătit deja o propunere de proiect pentru construirea celui mai mare punct de trecere pentru transportul greu în satul Bila Krynytsia (Fântâna Albă) de la granița cu România, care va permite integrarea regiunii Cernăuți în sistemele internaționale de transport și logistică”, a arătat guvernatorul.

Zaparaniuk a mai spus că împreună cu Gheorghe Flutur s-a finalizat implementarea a două proiecte infrastructurale simetrice, care implicau construirea de drumuri de acces către PTF „Shepit-Izvoarele Sucevei” de ambele părți ale frontierei, și au fost inițiate dscuțiile pentru deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei. „Toate aceste eforturi au stat la baza Planului General pentru dezvoltarea infrastructurii de frontieră a Ucrainei, care va fi prezentat în luna următoare în cadrul unui eveniment de amploare ce va avea loc la Cernăuți”, a declarat guvernatorul.

El a mai arătat că un alt proiect strategic pentru regiunea Cernăuți este dezvoltarea căii ferate – extinderea șinei la standardele europene, care pătrunde pe teritoriul regiunii ceea ce va permite conectarea Cernăuțiului cu Suceava printr-un alt mijloc de transport și va deschide oportunități colosale pentru dezvoltarea reciprocă.

„Județul Suceava este regiunea noastră parteneră, cu care ne leagă o istorie de înfrățire de peste 25 de ani. Prin urmare, am mulțumit din nou domnului Gheorghe Flutur, care personal a ajutat refugiații la graniță în primele zile ale războiului, pentru sprijinul acordat. Fiecare nouă întâlnire ne oferă speranța că împreună suntem puternici și prin eforturile comune vom putea restabili pacea dreaptă în centrul Europei. Am fost, de asemenea, încântat de întâlnirea cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Anne Kavalec. SUA sunt un partener strategic pentru țara noastră și un lider în dezvoltarea democrației și a statului de drept”, a precizat Ruslan Zaparaniuk.


Intră acum și în grupul de