Acțiuni în sistem integrat în cadrul Planului de Măsuri „NORD” în Suceava, Maramureș și Satu Mare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din județul Suceava au demarat acțiuni complexe în colaborare cu colegii din Maramureș și Satu Mare, sub umbrela Planului de Măsuri „NORD”. În cadrul acestor acțiuni, un accent deosebit a fost pus pe combaterea infracționalității, cu precădere în domeniul silvic, și asigurarea siguranței rutiere.

În decursul ultimelor două zile, forțele de ordine din Suceava, Maramureș și Satu Mare, împreună cu polițiștii de frontieră, au intensificat acțiunile în zona nordică a acestor trei județe. Printre obiectivele principale s-au numărat confiscarea sau indisponibilizarea de material lemnos, combaterea activităților ilegale privind exploatarea lemnului și creșterea gradului de siguranță în trafic.

În acest context, au fost efectuate ample verificări ale agenților economici care activează în domeniul silvic. Acestea au vizat toate aspectele legate de procesul de exploatare și comercializare a lemnului, precum și transportul acestuia.

De asemenea, pentru asigurarea siguranței rutiere, polițiștii au efectuat controale pe diverse tronsoane de drum, oprind pentru verificări peste 537 de vehicule. În urma acestor controale, au fost aplicate 439 de sancțiuni contravenționale, iar 24 de permise de conducere au fost reținute.

În județul Suceava, echipele de polițiști au intensificat verificările pe transporturile de material lemnos, confiscând sau indisponibilizând aproximativ 800 de metri cubi de lemn. Acest efort a fost susținut de o serie de acțiuni de control în teren și investigații care au condus la identificarea unor suspecți implicați în activități ilegale de exploatare a lemnului.

Poliția continuă eforturile de combatere a infracționalității în domeniul silvic, atenționând că acțiunile și controalele vor fi intensificate și în viitor pentru a asigura respectarea legislației în vigoare și pentru a trage la răspundere pe cei care încalcă normele stabilite.


Intră acum și în grupul de