Grindina si ploaia au dat serios de furca soferilor, pe DN 17


Intră acum și în grupul de

Circulaţia rutieră pe drumul DN 17, care străbate judeţul Suceava de la Suceava la Vatra Dornei a fost serios afectată duminică după-amiaza când o furtună puternică însoţită de grindină s-a abătut asupra localităţilor sucevene Iacobeni şi Ciocăneşti. Circulaţia în zonă pe DN 17 a fost îngreunată atât de la stratul de grindină cât şi ca urmare a aluviunilor aduse de torenţi de pe versanţi.

Şeful ISU Suceava, colonel Ioan Burlui, a declarat presei că în cele două comune amintite, Iacobeni şi Ciocăneşti, s-a produs, duminică după amiaza, o rupere de nori, însoţită de o cădere puternică de grindină, iar mai multe curţi şi anexe gospodăreşti au fost inundate.

El a mai menţionat că din cauza grindinei care a căzut în zonă, circulaţie pe DN 17 a fost restricţionată, adăugând că pe şosea au mai fost aduse aluviuni antrenate de torenţii formaţi pe dealuri. Ioan Burlui a precizat că circulaţia rutieră în zonă a fost dirijată de echipaje ale Poliţiei rutiete, iar alte echipaje de intervenţie ale ISU Suceava au intervenit atât în Iacobeni cât şi în Ciocăneşti.

UPDATE:
Detaşamentul Vatra Dornei şi SVSU Iacobeni au intervenit în localitatea Iacobeni cu o autospecială şi două motopompe, patru utilaje, pentru degajarea albiei pârâului Ciotina şi a secţiunilor de scurgere a podeţelor blocate/colmatate cu resturi de material lemnos şi anrocamente, precum şi pentru evacuarea aluviunilor de pe DN 17, în dreptul localităţii Iacobeni., în urma unei averse de ploaie însoţită de grindină, care a generat scurgeri torenţiale pe versanţi.

Tot din cauza scurgerilor pe versanţi apa a pătruns în curtea şcolii din centrul localităţii.

Din primele evaluări, au fost distruse patru podeţe din beton de acces la gospodării, trei podeţe avariate, aproximativ 100 metri apărări de maluri din beton şi din gabioane şi 50 metri terasament drum comunal, distruse.

UPDATE 2:
ISU Suceava precizează că a mai fost inundat subsolul unui bloc din vecinătatea şcolii din centrul localităţii Iacobeni.

Detaşamentul de pompieri din Vatra Dornei a intervenit pentru scoaterea apei cu o autospecială şi două motopompe, şi un echipaj format din un ofiţer şi 12 subofiţeri.


Intră acum și în grupul de