7,23 milioane de lei prin PNDI pentru extinderea retelei de apa din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Proiectul de extindere a reţelei de apă din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost avizat favorabil de Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), a declarat marţi primarul câmpulungean Gabriel Constantin Şerban, care a precizat că finanţarea proiectului urmează să fie făcută prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), în cadrul submăsurii „Alimentare cu apă a localităţilor”.

Potrivit edilului-şef al municipiului Câmpulung Moldovenesc, în prezent, din cei 19.000 de locuitori, doar 11.000 beneficiază de servicii de apă, iar opt mii de locuitori se alimentează din surse proprii, cea mai mare parte, din fântâni cu o concentraţie de nitriţi/nitraţi aproape de limita potabilităţii.

Şerban a subliniat că prin acest proiect se propune extinderea reţelei de apă cu aproximativ 24 de kilometri ceea ce ar asigura alimentarea pentru încă aproximativ 4.000 de locuitori.

Proiectul prevede extinderea şi modernizarea reţelei de apă în zonele Sihla, Obor şi Capu Satului, valoarea investiţiei fiind estimată la 7,23 de milioane de lei, din care construcţii-montaj 4,561 milioane de lei.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc nu este inclus în proiectul judeţean promovat de CJ Suceava privind modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare finanţat prin POS Mediu, în valoare de 120 de milioane de euro, aprobat de Comisia Europeană şi care va fi implementat în zonele Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului şi Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de