Guvernatorul regiunii Cernăuți spune că rușii au încercat să lovească cu rachete Centrala Hidroelectrică de pe Nistru


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, vineri după amiaza, că în timpul atacului de dimineață, inamicul a încercat să lovească Centrala Hidroelectrică Dnistrovska, dar că forțele de apărare antiaeriană au doborât rachetele în apropierea acestui obiectiv important.

„Au fost deja găsite fragmentele a două rachete. O explozie a afectat clădirea administrativă și conducta de apă în satul Ojeve, raionul Nistru, unde au căzut fragmentele. În același timp, alimentarea cu apă se desfășoară în mod normal. Din fericire, nu au fost victime. În prezent, forțele de ordine desfășoară investigații. Au fost formate echipe pentru evaluarea și o comisie specială care determină pagubele suferite”, a spus guvernatorul.

El a arătat că în timpul alarmei aeriene au fost activate și grupurile mobile de luptă, deoarece exista amenințarea atacului cu drone inamice.

„În timpul unor atacuri anterioare, grupurile noastre mobile de luptă au demonstrat deja eficacitatea lor, distrugând o dronă inamică deasupra teritoriului unei regiuni vecine”, a explicat Zaparaniuk.

El a menționat că prioritatea principală este acum protecția fiabilă a obiectelor de infrastructură și că se lucrează intens în această direcție.

„Inamicul este perfid și se luptă cu populația noastră civilă”, a arătat Zaparaniuk care a îndemnat cetățenii să nu neglijeze regulile de siguranță și să folosească adăposturile în timpul alarmelor aeriene.


Intră acum și în grupul de