Primul aqua-park total acoperit din tara se construieste in judetul Suceava. Vezi unde se face investitia si cat costa


Intră acum și în grupul de

În urma contractului de colaborare şi schimb de experienţă încheiat cu oraşul polonez Puck, la Gura Humorului, urmează să se construiască primul aqua-park acoperit din ţară, similar celui care funcţionează în oraşul polonez. Anunţul a fost făcut luni, chiar de primarul oraşului, Marius Ursaciuc.

Potrivit edilului-şef humorean, investiţia în acest aqua-park este de aproximativ 25 de milioane de euro, va fi făcută de investitori finlandezi şi polonezi, iar o delegaţie din Polonia urmează să vină săptămâna viitoare în Gura Humorului în vederea înfiinţării firmei care va construi acest parc acvatic de agrement, dar şi pentru semnarea parteneriatului cu autorităţile locale.

Ursaciuc a precizat că investiţia prevede construcţia primului aqua-park total acoperit din ţară ce va fi amplasat în Complexul turistic Ariniş, complex care cuprinde în prezent o piscină acoperită, două bazine în aer liber, o sală de sport, mai multe terenuri de tenis şi handbal, patinoar, pârtie de schi, dar şi zone de agrement.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi consilierul local Mihaela Ionaşcu au semnat la Puck, cu primarul, Marek Rintz, şi cu preşedintele Consiliului Local, Hanna Pruchniewska, un parteneriat de colaborare care va constitui cadrul legislativ pentru dezvoltarea unor proiecte comune de interes bilateral.

Ursaciuc a menţionat că administraţiile celor două oraşe au încheiat deja parteneriate de colaborare în domeniul învăţământului special şi liceal, dar şi în domeniul culturii.

Oraşul Puck este situat în Nordul Poloniei, în zona Gdańsk, pe coasta sudică a Mării Baltice şi este staţiune turistică.


Intră acum și în grupul de