Municipiul Suceava, premiat de Industria Smart City la categoria Digitalizare și Transformare Digitată


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat joi seara la Gala Industriei Smart City, Ediția nr. 8, din anul 2024 unde municipalitatea suceveană a fost premiată.

Astfel, municipiul Suceava a fost distins cu un premiu la categoria „Digitalizare și Transformare Digitală”, datorită eforturilor susținute în implementarea a două proiecte de digitalizare importante: „Aplicat” și „GIS Urban”, precum și pentru proiectul „EDU-Educațional” ce se află în plin proces de implementare în școli.

Primarul a subliniat că digitalizarea reprezintă o prioritate fundamentală pentru administrația locală, iar acest premiu confirmă angajamentul continuu al municipalității față de inovație și progres.

În cadrul Galei, orașul Suceava a fost menționat de mai multe ori la capitolul „Smart Energy”, recunoașterea fiind pentru inițiativele sale în promovarea transportului electric, utilizarea biomasei pentru încălzire și reabilitarea iluminatului public, într-o direcție sustenabilă și eficientă energetic.

De asemenea, s-a făcut referire la selecția orașului Suceava în proiectul „100 de orașe inteligente și neutre climatic până în anul 2030”, gestionat de Comisia Europeană.

Prin parteneriatul solid cu Universitatea Suceava, municipalitatea suceveană a depus proiecte în valoare de 400.000.000 de euro, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă și la creșterea calității vieții în comunitatea locală.


Intră acum și în grupul de