Peste o sută de persoane au igienizat Parcul Șipote. Viceprimarul Lucian Harșovschi: Curățenia făcută trebuie menținută


Intră acum și în grupul de

Parcul Șipote a fost igienizat, luni, printr-o acțiune organizată la inițiativa Primăriei Suceava, împreună cu Direcția Silvică, la care au participat peste 100 de persoane.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a menționat că această acțiune de igienizare se repetă în fiecare an, primăvara și ori de câte ori este nevoie și a rugat sucevenii să păstreze curățenia făcută.

„Efortul trebuie să fie unul comun, întrucât doar împreună putem menține orașul curat”, a spus viceprimarul.

El a precizat că în ceea ce privește proiectul de amenajare a Parcului Șipote, calendarul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est arată că linia va fi deschisă din iunie până în decembrie 2024.

„Noi vom fi pregătiți să depunem printre primii proiectul pe Prioritatea 3 – O regiune durabilă, prietenoasă cu mediul. Așa cum am mai precizat, parcul își va păstra întru totul titulatura de “inima verde a orașului”, întrucât pe toată suprafața de teren se vor face doar construcții ușoare. Nu va fi vorba de dezvoltări imobiliare, iar intervenția realizată nu va putea depăși ca suprafață construită 10% din suprafața totală a Parcului Șipote”, a mai spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de