Banchet de clasa a VIII-a terminat la spital. Vezi cati elevi din Scheia au ajuns la Urgente


Intră acum și în grupul de

Ceea ce se dorea a fi o distracţie organizată la finele ciclului gimnazial de învăţământ s-a transformat până la urmă într-o vizită comună la Spitalul Judeţean Suceava.

Incidentul a avut loc la finele săptămânii trecute când elevii clasei a VIII-a aparţinând şcolii generale din localitatea Şcheia au organizat alături de cadrele didactice o petrecere de încheiere a şcolii.

Totul a decurs bine până când elevii s-au întors acasă şi au început să prezinte stări de ameţeală, dureri stomacale şi vărsături. Speriaţi părinţii au început să-i ducă la Secţia de Urgenţe a Spitalului Sf. Ioan cel Nou Suceava unde au fost internaţi în secţia de specialitate cu toxiinfecţie alimentară.

Din fericire, evoluţia pacienţilor a fost destul de bună astfel că dacă sâmbătă erau internaţi 14 copii, luni se mai aflau pe patul de spital doar cinci dintre ei.

În paralel, a fost demarată şi o anchetă din partea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava pentru a stabili cu exactitate ce aliment produs îmbolnăvirea sau dacă toxiinfecţia provine din altă sursă.

Conform declaraţiilor făcute de şeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, ancheta merge destul de anevoios pentru că „la petrecerea organizată au participat 24 de persoane dintre care 10 cadre didactice, iar aperitivele şi celelalte produse alimentare au fost aduse de acasă. Mai mult, numai copiii s-au îmbolnăvit astfel că toate suspiciunile se îndreaptă către un tort diplomat care a fost oferit acestora”.

Ludovic Abiţei spune însă că nu a fost eliminat nici un aspect şi că acum se aşteaptă rezultatele de laborator trimise din toate probele de alimente recoltate.


Intră acum și în grupul de