Ansamblu auto în valoare de 60.000 euro confiscat de polițiștii din Sucevița pentru transport ilegal de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Sucevița au intensificat activitățile de verificare și control în domeniul transportului de material lemnos, identificând și confiscând un ansamblu auto utilizat în mod ilegal în aceste operațiuni. Ansamblul auto, evaluat la aproximativ 60.000 de euro, a fost confiscat în urma unei operațiuni desfășurate în comuna Sucevița.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul unei acțiuni de control efectuate pe raza localității Voievodeasa, polițiștii au oprit pentru verificări un ansamblu auto format dintr-o autoutilitară și o remorcă, ambele aparținând unei societăți din județul Neamț. Transportul era încărcat cu material lemnos din specia foioase și era condus de un bărbat de 34 de ani.

În urma verificărilor, s-a constatat că transportul nu era în conformitate cu legislația în vigoare, deoarece documentele de însoțire nu au fost completate corect și transportatorul nu a inițiat transportul în aplicația SUMAL 2.0, conform cerințelor legale. Astfel, materialele lemnoase transportate au fost considerate a avea proveniență ilegală.

Conform prevederilor legale, în astfel de cazuri, atât materialele lemnoase confiscate, cât și mijloacele de transport utilizate în săvârșirea infracțiunii sunt supuse confiscării. Ansamblul auto și materialul lemnos confiscat au fost predate în custodia autorităților silvice pentru gestionarea ulterioară.

În plus, s-a întocmit un dosar penal în vederea soluționării cazului conform prevederilor legale. Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea vor continua ancheta pentru a trage la răspundere persoanele implicate în această activitate ilegală.

Poliția Suceava subliniază importanța respectării legislației în domeniul silvic și anunță că vor continua să desfășoare acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale în acest domeniu.


Intră acum și în grupul de