Flutur spune că CJ Suceava gestionează în prezent proiecte cu finanțare europeană de aproape 500 de milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, din fața șantierului de la Palatul Administrativ din Suceava că CJ Suceava are proiecte cu finanțare europeană de 500 de milioane de euro.

Flutur a arătat că în spațiul public au apărut fel de fel de interpretări, făcând referire la declarația recentă a premierului Marcel Ciolacu, care a criticat CJ Suceava pentru că ar fi atras doar 650.000 de euro fonduri europene, motiv pentru care președintele CJ Suceava a dorit să ofere informațiile corecte.

„Vreau să vă spun că numai pe Programul Operațional Regional sunt câteva proiecte mari. Axa rutieră Suceava-Iași: 63 de milioane de euro, Muzeul Siret- 5,6 milioane de euro, Grădinița specială de la Fălticeni, Școala specială de la Rădăuți, 70 de milioane de euro”, a spus Flutur.

El a mai declarat că în ceea ce privește Programul Național de Redresare și Reziliență Consiliul Județean Suceava este campion, având un proiect de 50 de milioane de euro pe cicloturism, microbuze electrice licitate de 7,3 milioane de euro, anveloparea sediului DGASPC Suceava, aproape 3 milioane de euro, dar și dotarea școlilor speciale. Un alt proiect PNRR este de combatere a infecțiilor nosocomiale la SCJU Suceava, alături de ATI pentru nou-născuți, cabinet de planning familial.

Gheorghe Flutur a mai spus că hub-ul de la Biblioteca Bucovinei de 2,5 milioane de euro este finanțat prin PNRR, iar digitalizarea SCJU Suceava este un proiect de un milion de euro.

Președintele CJ Suceava a menționat că CJ Suceava are și programe transfrontaliere de circa 10 milioane de euro, unul dintre exemple fiind drumul Izvoarele Sucevei-Șipote.

Pe POIM, un proiect finalizat de securizare a Aeroportului Suceava și dotare a acestuia de 13 milioane de euro, iar tot pe POIM cel mai mai mare proiect al județului Suceava, de 326 de milioane de euro, este cel de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare.

Flutur a mai declarat că pe POCA s-a finanțat laboratorul pentru controlul calității alimentelor, sau parcul științific și tehnologic de la Siret, finanțat cu 3,5 milioane de euro, dar și Programul Operațional de Mediu care presupune continuarea proiectelor de gestionare a deșeurilor, de 27 de milioane de euro.

Președintele CJ Suceava a subliniat că CJ Suceava gestionează proiecte cu finanțare europeană de 495 de milioane de euro.

Flutur a arătat că aceste proiecte pe care le are CJ Suceava în implementare înseamnă, alături de proiectele primarilor, dezvoltare.

„Aceste proiecte înseamnă dezvoltare, înseamnă șantiere, înseamnă macarale, buldozere și bunăstare”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de